Jobbsøkere til NRK Nyheter måtte gjennom psykologiske tester

– Personlige egenskaper er også viktige, sier fagredaktør Marius Tetlie. (Journalisten.no, 18.7.2020)

Opptil 75 mister jobben – men ingen vet hvem

I november ble det klart at Coop Norge kutter 200–220 årsverk ved lokale lager i Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø. Det er varslet at mellom 65 og 75 årsverk i Trondheim vil forsvinne. Problemet er bare at de ansatte på lagrene trolig ikke vil få vite hvem som mister jobben før til sommeren. […] Tillitsvalgt Aspaas sier at alle ansatte som skal søke jobb ved hovedlageret på Gardermoen må bestå det han tolker som en IQ-test, og som ledelsen kaller en evnetest. (NRK.no, 31.1.2022)

Jobbsøker sjokkert av personlighetstest: – Jeg følte jeg måtte lyve

«Nina» så seg nødt til å lyve på personlighetstesten hun måtte igjennom da hun søkte på jobb som låseansvarlig på Kiwi. Arbeidsrettsadvokat sier at flere av spørsmålene i testen beveger seg på grensen for hva som er lov. (TV2.no, 4.5.2021)

Tobias (21) søkte jobb i matbutikk – ble spurt om han pleide å rømme hjemmefra som barn

Personlighetstester blir stadig vanligere å bruke blant norske arbeidsgivere. Men psykologiprofessor er kritisk til utviklingen, og kaller det for ansvarsfraskrivelse. (TV2.no, 22.3.2018)

Søkte jobb hos Rema 1000: – Synes det var veldig kjipt

Da jenta søkte på jobben som butikkmedarbeider, fikk hun spørsmål som ikke bare fikk henne og moren til å reagere, men også regionkontorleder for Handel og Kontor. – Vi skjønner at det er et uheldig spørsmål å ha med, derfor er det allerede bestemt at spørsmålet fjernes, svarer presseansvarlig i Rema 1000. (Byas, 8.6.2021)

Ble møtt med "absurd" test på jobbintervjuet

«Snorre» søkte jobb for første gang, og ble møtt med en «absurd» test. Professor kaller spørsmålene krenkende, mens Handel og Kontor tror testen kan være skadelig.(Rogalands avis, 27.7.2017)

Hjelp, jeg skal testes

Når du søker på jobb, må du være forberedt på ta en test for å måle personlighet eller evner. Hva gjør du da? (Ole I Iversen, BI Business Review 23.2.2016)

Slik gjør personlighetstesten deg uaktuell

Stadig flere norske arbeidsplasser siler deg ut fra søknadsbunken ved hjelp av omdiskuterte personlighetstester. (Aftenposten 26.5.2013)